Název | Množství a jednotka |
---|---|
kachna | 1 ks |
pomeranč | 2-3 ks |
pomerančová kůra | 2 lžičky |
cibule | 1 ks |
bílé víno | 100 ml |
drůbeží vývar | 250 ml |
cukr třtinový | 2 lžíce |
zázvor mletý | 1/2 lžičky |
sojová omáčka | 1 lžíce |
pomerančová marmeláda | 2 lžíce |
máslo | 2 lžíce |
bílý pepř | |
sůl | |
drcený kmín |
Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept
Postup: Líčka - mohou být vepřová, hovězí i telecí - očistíme, osušíme papírovou... zobrazit recept
Postup: Špecle uvaříme v osolené vodě doměkka (na 3 l vody cca 2 lžičky soli) - asi 15... zobrazit recept
Postup: Čočku uvaříme v neosolené vodě s bobkovým listem doměkka. Scedíme, půl hrnku... zobrazit recept
Postup: Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sušené houby (sušených dáme tak... zobrazit recept
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek
Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...